Welke voordelen brengt VPN met zich mee?

VPN’s bieden je een betere algemene beveiliging, betere prestaties, toegang op afstand, anonimiteit en in sommige gevallen goedkopere tickets en verhuur. Bovendien zijn ze schaamteloos betaalbaar. Als je nu nog niet overtuigd bent, betekent dit dat je in principe erom vraagt dat bedrijven, concurrenten en hackers toegang hebben tot jouw gegevens en je hacken. Grapje natuurlijk. Als je je afvraagt welke voordelen VPN met zich meebrengt, lees dan verder.

Goedkopere vluchten en verhuur

Hier is een kleine hack die echt in jouw voordeel zou kunnen werken als je het goed gebruikt. Met een VPN ben jein staat om van IP-adres te wisselen en zo jouw locatie te veranderen. Naast de extra beveiliging kun je met deze truc ook voor goedkopere vliegtickets winkelen. Dat komt omdat een aantal reserveringscentra verschillende prijzen en aanbiedingen bieden voor verschillende staten en landen. Als je een staat of land kunt vinden waar zaken als vliegtickets en huurprijzen goedkoper zijn, kun je via een VPN verbinding maken en vervolgens het ticket tegen een lagere prijs kopen.

Verbeterde veiligheid

De ultieme reden om een VPN te gebruiken is ook de meest voor de hand liggende: meer online veiligheid. Naast een encrypted email moet je niet vergeten dat je het versleutelde netwerk op afstand kunt gebruiken en dat betekent dat je zaken als jouw IP-adres, locatie, wachtwoorden en gegevens veilig bewaart voor potentiële hackers of grote technische bedrijven of wie dan ook die je proberen uit te buiten. Zelfs de ISP (Internet Service Provider) zal niet zien wat je aan het doen bent – alles wat ze zullen krijgen zijn versleutelde statistieken van de VPN-server.

Verbeterde prestaties

Alsof online beveiliging nog niet genoeg is, kan een solide VPN ook zaken als bandbreedte en efficiëntie verbeteren. Betere prestaties zijn iets waar geen enkele internetgebruiker ooit tegenin zou gaan.

Bypass-blokkers en -filters

Op sommige plaatsen in de wereld is internetcensuur een echte zaak en het kan betekenen dat iemand min of meer het wereldbeeld van de gebruiker controleert. Daarom gebruiken steeds meer mensen VPN’s, die geblokkeerde websites en internetfilters kunnen omzeilen. Leg de macht weer in je eigen handen.

Lees ook: Tips om een grote tuin makkelijker te onderhouden