Wat zijn de voordelen voor de klant bij het overstappen van energieleverancier?

Overstappen van energieleverancier is niet voor iedereen in het land weggelegd, omdat degenen die nog steeds onder het monopolie van een gereguleerde markt leven, beperkt zijn tot slechts één bedrijf dat hen van stroom voorziet. Maar voor degenen die in een gedereguleerde markt leven, en dus de keuze van energieleverancier aan de consument toestaan, zal onmiddellijk de vraag opkomen: waarom zouden zij overstappen?

Het is een terechte en belangrijke vraag, die niet lichtvaardig mag worden opgevat. Net als bij elke andere belangrijke aankoopbeslissing is de keuze om over te stappen naar een nieuwe energieleverancier een persoonlijke beslissing waarbij veel verschillende factoren een rol spelen. Dat gezegd hebbende, wanneer je jouw huiswerk doet en uitzoekt of je van leverancier kunt veranderen en wie jouw opties zijn, kun je een aantal voordelen voor de klant vinden die jouw beslissing nog gemakkelijker zullen maken!

Voor meer informatie kun je terecht bij klantenservice essent.

Mogelijk goedkopere tarieven

Voor veel energieleveranciers komt de beslissing om al dan niet over te stappen neer op één ding: wat zijn de tarieven? Ga je minder betalen? Als je onderzoek doet naar de mogelijkheden van bedrijven die je van stroom kunnen voorzien, is het heel goed mogelijk dat de tarieven van de alternatieven lager zijn dan de tarieven die je momenteel betaalt aan jouw gevestigde nutsbedrijf. De mogelijkheid om minder te betalen kan niet worden overschat als een voordeel, en het is zeker een van de meest populaire redenen waarom klanten ervoor kiezen om van energieleverancier te veranderen.

Verminderde ecologische voetafdruk

Naast veranderingen in hoeveel je elke maand betaalt, is een veel voorkomende reden om van energieleverancier te veranderen de wens om jouw persoonlijke CO2-voetafdruk te verkleinen. Met het gevestigde nutsbedrijf zit je vast aan het type energiemix dat zij gebruiken, of dat nu kolen of gas of een andere koolstofintensieve brandstof is, maar wanneer je een energieleverancier kiest, kun je er een kiezen die een grotere concentratie van duurzame energieopwekking heeft (sommige bieden zelfs 100% duurzame energie). Hoewel de exacte manier waarop deze hernieuwbare energie aan je wordt toegewezen een beetje ingewikkeld is, kiezen veel klanten voor een nieuwe energieleverancier uit de wens dat hun energierekening leveranciers steunt die investeren in en gebruik maken van milieubewuste en groene energiebronnen. Dus als duurzaamheid van jouw energie een eerste zorg is, wil je misschien zien welk aanbod van hernieuwbare energie andere energieleveranciers hebben.

Lees ook: Hoe neem je een taxi in Nederland?