Wat je niet wist over diamantschijven in 2020…

Ongeacht jouw vakgebied, er bestaat geen twijfel over dat je op jouw bouwplaats diamantschijven bent tegengekomen om bouwmateriaal te slijpen. En voor snelheid en veelzijdigheid is het geen wonder… Diamantzaagbladen zijn handig om snel en schoon door gewapende materialen als bakstenen, blokken, muren, glas, tegels en beton te snijden. Hierdoor zijn ze een ongelooflijk populaire keuze in de bouwsector.

Maar heb je je ooit afgevraagd waarom sommige bladen langer meegaan dan andere? Ben je het beu om steeds weer messen te vervangen?

Wat als het veranderen van een ding je werk zou kunnen veranderen?

Dat klinkt als iets wat nooit zou kunnen gebeuren. Echter, alles verandert wanneer je messen vervangt.

Het type mes dat je gebruikt in jouw gereedschap maakt een groot verschil in de manier waarop de klus wordt geklaard. En deze messen zijn niet goedkoop, dus je moet weten waar je mee werkt en hoe je de beste keuze kunt maken voor de betreffende taak.

Maar het kan moeilijk zijn om te weten waar je moet beginnen – er zijn zoveel verschillende soorten messen en gereedschappen beschikbaar, en elk daarvan dient een ander doel.

Huiseigenaren en bouwprofessionals gebruiken vaak traditionele zaagbladen of schuurbladen. Helaas zijn deze gemakkelijk te beschadigen en moeten ze vaak worden vervangen.

Je kunt dit voorkomen door over te schakelen op diamantschijven.

Ben je opzoek naar kwalitatieve diamantzaagbladen? Bekijk hier de diamantschijf 180mm.

In deze handige gids nemen we je mee door alles wat je moet weten over diamantschijven. Blijf lezen om meer te weten te komen!

Wat zijn diamantschijven?

Diamantschijven maken deel uit van een grotere familie van diamantslijpgereedschappen. Diamantslijpgereedschappen hebben een stalen boorbuis of -kern, en een snijkant die diamantstukken bevat.

Veel voorkomende diamantslijpgereedschappen zijn onder andere diamantboormachines, diamantschijven, diamantslijpgereedschappen en polykristallijne diamant (PCD-slijpgereedschappen).

Hebben diamantschijven echte diamanten?

Ondanks de naam zijn de bladen niet volledig van diamant gemaakt. Ze zijn gemaakt van poedervormig metaal dat over een kern van staal is gelegd die is gemengd met diamantkristallen. Dit zijn niet het soort diamanten dat je zou vinden in juwelen, het zijn synthetische diamanten gemaakt met een hoge temperatuur, hoge druk synthese proces. De concentratie en de kwaliteit van de diamanten binnen elk segment heeft een vitale rol in de manier waarop het gereedschap presteert.

Dit diamantmateriaal zorgt voor de hoogste effici├źntie tijdens het snijden van materialen. Het eindresultaat is meer dan alleen maar een gereedschap. Het is een investering in de kwaliteit van elke klus waar je aan werkt.

Maar, gebruik het verkeerde zaagblad voor het materiaal en je zult jouw zaagblad dof slijpen.

Lees ook: Overtuigende redenen om te beginnen met Spinning