Wat is K-Beauty? Hier is alles wat je moet weten

Eerst waren er schattige kussenblushers, toen kwamen er alfabetische BB, CC en zelfs DD-crèmes langs, en nu zijn we geobsedeerd door glashuid, slakkenslijm en alles wat daartussen zit. Het is officieel – K-Beauty is ontstaan uit de diepten van Reddit om zijn plaats te veroveren in het wereldwijde schoonheidslexicon.

Maar wat is K-Beauty?

Verfrissend, dit is niet de zoveelste Kardashiaanse franchise situatie. In wezen een naam om de Koreaanse invloed op onze eigen huidverzorgingsroutines en de epische productimport uit het land zelf te categoriseren, is K-Beauty het geheim om er zo helder mogelijk uit te zien als menselijkerwijs mogelijk is.

Hoewel K-Beauty voor ons geen nieuw concept meer is, bleef het door zijn typisch kitscherige esthetiek een paar jaar lang beperkt tot tiener-schoonheidskabinetten. Maar nu is de Koreaanse huidverzorging echt volwassen geworden, met een selectie van verfijnde Koreaanse lijnen, zoals IUNIK,  die zowel de skintellectuele als de obsessieve K-Beauty zullen aanspreken.

De Koreaanse manier om het te vereenvoudigen: 5 stappen routine

Als Aziatische vrouw en schoonheidsdeskundige kan ik bevestigen dat deze uitgebreide routine zeker de moeite waard is om uit te proberen. Na het testen van vele verschillende technieken en producten door de jaren heen, heb ik ontdekt dat dit proces mij de meest gehydrateerde, gezonde huid heeft opgeleverd die ik ooit had kunnen bereiken.

Echter, als je een druk schema hebt, of als je nieuw bent in het idee van een 10 stappen Koreaanse huidverzorgingsroutine, kan het een beetje intimiderend zijn. Daarom heb ik een verkorte versie van het klassieke 10-stappen-regime hieronder gemaakt, wat tijd bespaart en nog steeds verbazingwekkende resultaten oplevert. Probeer deze vereenvoudigde versie die slechts uit de helft van de stappen bestaat:

Stap 1. Wassen met water

Het eerste wat je ’s morgens doet, is je huid reinigen met alleen water, niet met een reinigingsmiddel. Water verwijdert de weinige onzuiverheden die zich ’s nachts op het gezicht vestigen en houdt de huid ook gehydrateerd.

Stap 2. Toner

Om de pH-waarde van de huid in balans te brengen is het belangrijk om toner aan te brengen, anders kan de huid droog en uitgedroogd worden. Toner helpt verder om de volgende producten die je aanbrengt te absorberen.

Stap 3. Serum/Ampul

Geconcentreerde formules met een ongekende hoeveelheid actieve bestanddelen, serums richten zich op specifieke huidproblemen zoals rimpels, donkere vlekken en uitdroging.

Net als bij serums, bevatten ampullen zelfs een nog groter aantal actieve ingrediënten om specifieke huidproblemen aan te pakken. Ze worden voor een beperkte hoeveelheid tijd gebruikt als een booster wanneer je huid de extra hulp hard nodig heeft.

Stap 4. Oogcrème

Breng een lichte oogcrème aan op zowel het wenkbrauw- als het kaakbot, die van de binnenste naar de buitenste ooghoek beweegt. Hier is de huid op zijn dunst omdat er geen talgklieren zijn om natuurlijke oliën te produceren, dus het is belangrijk om dit gebied de hele dag gehydrateerd en beschermd te houden.

Stap 5. Vochtinbrenger met SPF

Breng vervolgens een kalmerende moisturizer aan in een lichte laag over de huid voor een langdurige hydratatie van de hele dag.

Lees ook: Voordelen van het gebruik van duurzame renovlies behang