Waarom is diamond painting zo populair?

Diamond painting maakt gebruik van spitstechnologie om beelden op te splitsen in verschillende innovatieve patronen. De kunstenaar brengt de glanzende, kleine boren of kralen aan op het kleverige doek om een betoverend kunstwerk te creëren. Deze kunst omvat het gebruik van kralen, boren of strass die nauwelijks 2,5 mm lang zijn. De veelzijdige kralen geven een glanzend uiterlijk en maken dat een diamanten schilderij er opvallend uitziet.

De diamantschilderijen worden gewoonlijk in een ronde of vierkante vorm gedaan, maar andere patronen worden ook gevolgd. Eén zijde van de rhinestone is plat en die wordt op het doek geplakt. De strassteentjes zijn ofwel ondoorzichtig met facetten of doorschijnend waardoor het licht er doorheen kan sijpelen. Zowel de ondoorzichtige als de glinsterende doorschijnende kristallen edelsteen-stijl zijn immens populair geworden. In veel schilderijen zijn zelfs speciale edelstenen in talloze maten en vormen verwerkt om het schilderij een extra dimensie te geven.

Het is gemakkelijk op te pakken

Een van de beste dingen van diamond painting is dat het vrij gemakkelijk te leren in vergelijking met de andere vormen van kunst, zoals zingen, houtskool schilderen, koken, viool spelen, enz. Je hebt geen enkel artistiek bot in je lichaam nodig om deze vorm van kunst op te pikken. Als gevolg daarvan zijn veel mensen enthousiast geworden om het uit te proberen.

Schreeuwt van veelzijdigheid

Diamond painting is populair geworden bij zowel de doorgewinterde kunstenaars als de amateurs omwille van de veelzijdigheid van de kunst. Je kunt dit verbazingwekkende kunstwerk gebruiken om jouw huis te versieren. Van het gebruik als een muur kunst om kussensloop, kun je een scala aan dingen te doen met je diamond schilderij. Het enige wat je nodig hebt om te schilderen is een vlakke ondergrond. Je kunt jouw benodigdheden met je meenemen. Het is het gemak van dit kunstwerk dat niet te veel van voorbereiding of accessoires nodig hebben bijgedragen aan zijn populariteit.

Blijkt een grote stressbreker te zijn

Een andere grote reden voor de enorme populariteit van diamond painting is omdat het een integrale rol speelt in het wegnemen van angst en het kalmeren van de geest. Het ontspant het angstcentrum van de hersenen, dat bekend staat als ‘amygdale’. Als gevolg daarvan voelt de schilder zich ontstresst, ontspannen en verjongd.

Velen vergelijken deze nieuwe kunstvorm met meditatie omdat het de zenuwen kalmeert en dezelfde voordelen biedt als meditatie. Zowel beginnende kunstenaars als professionals halen plezier, troost en een gevoel van vervulling uit deze kunst. Een pluspunt van deze kunst is dat het, in tegenstelling tot borduren of koken, gemakkelijk op te pakken is.

Lees ook: De belangrijkste voordelen van Office voor bedrijven