Voordelen van het beleggen in onroerend goed

Beleggen in onroerend goed heeft veel voordelen en is een grote bron van passieve inkomsten. Omdat er een grote vraag is naar onroerend goed, wordt de waarde van onroerend goed meestal gewaardeerd, waardoor jouw winstpotentieel toeneemt. Naast de financiële voordelen zijn er nog andere belangrijke voordelen van het investeren in onroerend goed. Neem voorbeeld aan Frank-Monstrey , wie een bekende Belgisch vastgoed investeerder is.

Bekijk de onderstaande voordelen van het investeren in onroerend goed om te weten waarom dit een groot deel van jouw portefeuille zal uitmaken.

Vastgoedbeleggingen biedt flexibiliteit

Investeren in onroerend goed geeft je flexibiliteit. Je kunt investeren in onroerend goed, je portefeuille in de loop van de tijd opbouwen en je huurinkomsten of fix-and-flip-winsten gebruiken als uw belangrijkste bron van inkomsten. Je kunt je eigendommen en projecten rond je planning beheren en voor jezelf werken. Dit biedt je de flexibiliteit om je eigen planning te bepalen. Investeren in onroerend goed heeft geen salarisplafond, dus je verdiencapaciteit kan onbeperkt zijn.

Investeren in onroerend goed helpt je om het risico te beperken

Een van de grootste voordelen van het hebben van onroerend goed in de beleggingsportefeuille is het beperken van het risico. Zeker, het hebben van een berekend inkomen per maand is een uitstekend voordeel, maar het hebben van isolatie tegen beleggingen met een hoger risico, zoals aandelen, is vaak belangrijk. Het hebben van de juiste mix van onroerend goed in de portefeuille kan net genoeg diversificatie bieden om de blootstelling te helpen compenseren door zich niet te veel te richten op één enkel beleggingsprofiel.

Je hebt de mogelijkheid om je hoofdverblijfplaats te wijzigen als dat nodig is

Als je meerdere woningen bezit, kun je de mogelijkheid hebben om je hoofdverblijfplaats van de ene naar de andere te verplaatsen, mocht je dat later in je leven willen doen. Veel mensen geven de voorkeur aan een huis met twee verdiepingen als ze een gezin opvoeden, maar besluiten om in hun gouden jaren af te slanken naar een huis met één verdieping, omdat het voor hen beter beheersbaar is.

Lees ook: Voordelen van het volgen van rijlessen