Vetpomp verzorging & -onderhoud

In dit artikel lees je alle veelgestelde vragen met betrekking tot de verzorging en het onderhoud van de vetspuiters geldt voor alle merken vetspuiters.

Om de vetpompen en smeerapparatuur dat Anchotech aanbiedt te bekijken, klik je hier.

Probleem: Het vetpistool pompt geen vet.

De meest voorkomende oorzaak is een luchtsluis. Dit kan worden verholpen door continu te pompen om te zien of de lucht eruit pompt. Ten tweede door de loop één slag los te draaien en continu te pompen, en vervolgens de loop aan te spannen als het vet pompt. Als deze methoden niet succesvol zijn, gebruik dan een schone doek op jouw vingers en duw het vet in de cartridge vanaf het plunjereind omhoog zodat er een kleine vetkoepel aan het andere uiteinde van de cartridge zit. Installeer het patroon met de vetkoepel en vul de ruimte onder de kop van het vetspuitpistool en elimineer de luchtsluizen. Alle soorten vetspuiten kunnen voorzien zijn van luchtsluizen – handmatige, elektrische, lucht- en minivetspuiten.

Probleem: Bij het pompen van vet is er geen druk en komt het vet rond de koppeling naar buiten.

Dit komt vaak voor wanneer een koppeling uitvalt. Een koppeling is ontworpen om over een standaard smeernippel te passen. Helaas zijn er veel overmaatse smeernippels en kan het koppelstuk over zijn elasticiteit heen worden gespannen om een overmaatse smeernippel te monteren. Hierdoor wordt de nippel niet meer voldoende geknuffeld om de afdichting te creëren die nodig is om het vet in de nippel te duwen en het resultaat is dat het vet de randen van het koppelstuk uitknijpt. Dit geeft de indruk dat het pistool defect is, terwijl het een defecte koppeling kan zijn. Verwijder en vervang de koppeling. (ArLube-vetnippels hebben de juiste maat en zijn gehard voor een lange levensduur).

Probleem: De smeernippel is te groot voor de cartridge en gaat er niet in.

Dit is een veelvoorkomend misverstand in een nieuw vetpistool. Dit wordt veroorzaakt doordat de zuiger nieuw en stijf is. Om dit te verhelpen, trek je de zuiger terug en smeert u voor het plaatsen van de patroon wat vet rond de binnenkant van de loop, zo ver als je kunt komen. Schuif de zuiger enkele malen op en neer zodat de zuiger het vet kan opnemen en smeren. Dit zal de plunjer helpen om gemakkelijk in het patroon te komen.
Na het bovenstaande te hebben gedaan, is de belangrijkste reden dat een zuiger nog steeds niet in het patroon komt, omdat deze een luchtsluis heeft en omdat hij lucht pompt, zal de zuiger niet naar voren komen nadat hij de lucht in de luchtsluis heeft gecomprimeerd.

Lees ook: Overtuigende redenen om te beginnen met Spinning