Verbazingwekkende gezondheidsvoordelen van Kratom die het medisch veilig maken

Mitragyna Speciosa, beter bekend als Kratom, is een boom in de koffiefamilie die inheems is in Zuidoost-Azië. Het heeft relatief lange wortels in de traditionele geneeskunde, vanwege de stimulerende psychotrope effecten.

Het is niet nieuw, maar het wordt steeds populairder vanwege de voordelen voor de gezondheid. Het is een geweldige algemene aanvulling die kan helpen met een veelheid van dingen.

Het stimulerende middel wordt meestal verwerkt tot bulk Kratom poeder. De meest populaire manier om het te consumeren is door het poeder of de gedroogde bladeren te brouwen tot Kratom thee. Sommige andere manieren waarop mensen ervoor kiezen om Kratom te consumeren zijn in pil- of capsulevorm. Je kunt bij Kratom Nederland zoeken naar kratomproducten in bulk om de beschikbaarheid van producten in de buurt te controleren.

Kratom werkt zijn magie door zijn twee meest prominente actieve verbindingen, mitragynine, en 7-α-hydroxy-mitragynine. Hieronder gaan we de effecten van deze twee verbindingen en Kratom bespreken.

Kratom-effecten en voordelen voor de gezondheid

De meeste van de effecten van Kratom zijn te wijten aan de twee actieve verbindingen. Ze interageren met de opioïde receptoren in de cortex en de hersenstam, hoewel de resultaten dosisafhankelijk zijn. Terwijl sommige effecten kunnen optreden met lagere doses, zullen andere niet gebeuren totdat u de dosis verhoogt. De effecten worden niet noodzakelijkerwijs versterkt, omdat er uiteindelijk sprake is van een verschuiving.

Een belangrijk ding om op te merken over Kratom is dat het in verschillende stammen komt. Enkele van de meest prominente gezondheidsvoordelen van Kratom zijn:

Ontsteking en pijnbestrijding

Kratom heeft een aantal verbazingwekkende anti-inflammatoire effecten, die wonderen doen om gebruikers van pijn te verlichten. Pijn is een karakter dat het gevoel verandert, en het bevrijden van jezelf heeft een groot aantal voordelen voor de gezondheid.

De twee verbindingen die bijdragen aan Kratoms anti-inflammatoire eigenschappen zijn niet de twee hierboven genoemde – ze zijn Rhynchophylline en Epicatechine.

Naast de ontstekingsremmende eigenschappen is Epicatechine een antioxidant, antivirale en antimutagene stof. Het werkt niet alleen om de ontsteking te verminderen – het werkt ook om de risico’s op kanker te verminderen.

Rhynchophylline daarentegen heeft andere eigenschappen en is veel meer aanwezig in kratombladeren. Het is een volledig natuurlijk anthelmintisch, antihypertensief en anti-aggregerend middel.

Regelmatige consumptie van kratom bij een matige dosering (3g-5g) kan de hoeveelheid acute en chronische pijn aanzienlijk verminderen.

Verhoogt je stemming en helpt met depressie

Kratom, terwijl hij op je opioïdenreceptoren werkt, is zelf geen opioïden. Het is pijnverlichtend, en de stemmingsverhogende eigenschappen zijn niet uitgebreid gedocumenteerd – maar gebruikers melden dat het een fantastisch effect heeft op de stemming.

Het verlichten van de stemming door het onderdrukken van paranoia, pijn en angst is een goed gedocumenteerde sensatie die aanwezig is in veel commerciële anti-depressiva en opioïden.

Studies tonen aan dat de consumptie van Kratom een aantal positieve effecten heeft op de geestelijke gezondheid als geheel. Naast de geestelijke gezondheidseigenschappen is het een levensvatbaar alternatief voor opioïden, dat kan helpen bij het herstel van de verslaving.

Lees ook: De beste voordelen van een goede klantenservice