Taxi’s nemen in de Nederlandse hoofdstad…

Gevoed door fantasie├źn van windmolens, tulpen, kanalen en fietsen, (en Nederlanders!), ging je op zoek naar nieuwe avonturen in je vliegtuig. Welkom in Nederland. Maar hou je vast, niet zo snel, hoe kun je je je effectief en veilig verplaatsen? En het belangrijkste is: hoe kun je sightseeing gaan doen?

Taxi nemen in Amsterdam: oplichting komt wel degelijk voor

Sommige taxichauffeurs zien internationale passagiers als een prooi voor geld.

Tip: Je kunt ook een kijkje nemen op Xcellent taxi in Leiden. Het is een taxidienst die verschillende soorten taxi’s en services bieden. Het wordt ook gebruikt in de overige steden van Nederland.

Hier een aantal adviezen bij het nemen van een taxi in Amsterdam:

  • Pas op voor de chauffeur die een hoge minimumprijs hanteert. Als je de chauffeur vraagt waarom hij meer in rekening brengt dan het maximumbedrag, krijg je waarschijnlijk te horen dat dit het “nachttarief” is dat in Amsterdam wordt gehanteerd. Geloof dit niet. Doe alsof je een inwoner bent en zeg zeker niet dat het je eerste keer in Amsterdam is. Een vleugje van die toeristische geur en ze nemen je twee keer mee door de stad voor “sightseeing”.
  • Maak nooit afspraken over een vaste prijs. Gebruik altijd de meter. Zo niet, dan zul je zeker de opgeblazen prijs moeten betalen.
  • Ga niet akkoord met het nemen van de snelweg, want de kosten zijn per kilometer. Je bent sneller op je locatie, maar er zal een flinke prijs betaald moet worden.

Een taxi nemen in Nederland: kun je een taxi delen met een vreemde?

Taxi delen is niet gebruikelijk, maar het bestaat wel en kan een oplossing zijn om exorbitante kosten te vermijden. Deeltaxi is een dienst die mensen in staat stelt om een taxi te delen met andere passagiers tegen een verstandiger tarief. De treinstations bereiken niet altijd de verste uithoeken van Nederland, dus deze dienst is essentieel voor mensen die ver weg wonen.

Maar dat betekent wel dat ze niet bestaan in de buurt van stations in grote en bruisende steden als Amsterdam. In elke regio van Nederland is er een andere taxidienst met een aandeel taxi.

Lees ook: 3 dingen waar je op moet letten als je met de taxi gaat