Rondvaarten door de grachten in Amsterdam

Een rondvaart door de historische binnenwateren van Amsterdam is een van de beste manieren om de stad te verkennen. Deze rondvaarten bieden een ongeëvenaard uitzicht op de eeuwenoude architectuur, charmante grachtenpanden en monumenten. En als de bezienswaardigheden vergezeld worden door een informatieve gids, een glas wijn of zelfs een diner, dan is dat des te beter.

Beleef Amsterdam vanaf het water

Hoewel fietsen voor de lokale bevolking het vervoersmiddel bij uitstek is, is de stad vanaf het water een uitstekende manier voor bezoekers om zich te oriënteren. Er is een grote verscheidenheid aan rondvaarten door de grachten, elk met verschillende soorten tochten, boten, vertrekpunten en diensten aan boord. Vergeleken met veel andere Europese steden is Amsterdam een compacte stad, wat betekent dat je in een uur of twee langs veel van de belangrijkste bezienswaardigheden kunt varen.

Combineer een rondvaart door de grachten met actieve sightseeing door zelf een Salonboot te huren in Amsterdam. Omdat Amsterdam is omgeven door water, zijn de meeste musea en attracties goed bereikbaar vanaf de grachten. Er zijn verschillende rondvaarten op een ‘hop-on, hop-off’ basis, een handige manier om belangrijke bezienswaardigheden van je must-see lijstje af te vinken, een tussenstop te maken om de schatten in het Rijksmuseum te verkennen, of gewoonweg om in een café te tanken voordat je verder gaat met je avontuur op het water. Aan boord van de boot biedt een gids of geluidsopname in een aantal talen fascinerende achtergrondkennis over de bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt. Dit is een kans om tips en achtergrondkennis te krijgen over alles van het Amsterdamse handelserfgoed tot Nederlandse iconen en de oude meesters, zonder dat je op elke locatie een rondleiding hoeft te volgen.

Andere activiteiten

Het wereldberoemde Rijksmuseum, het Anne Frank Huis, de Koninklijke Schouwburg Carré en de Heineken Experience liggen op slechts een steenworp afstand van afgifte punten van de typische vaarroutes. Met vooraf gekochte kaarten zoals de Holland Pass kun je een rondvaart door de grachten combineren met toegang tot de topattracties van Amsterdam tegen een gereduceerde prijs.

Gerelateerd: De beste dingen om te doen in één dag in deze Nederlandse Hansa stad…