Overtuigende redenen om te beginnen met Spinning

Een deel van de reden dat we van fietsen houden is omdat het ons in staat stelt om naar buiten te gaan en te verkennen. Maar soms is het weer gewoon vreselijk of is er gewoon niet genoeg tijd in de dag.

De op één na beste optie? Een Spinning cursus natuurlijk. De meeste studio’s bieden verschillende lesopties – soms maar 20 minuten – zodat je een training altijd in je drukke schema kunt inpassen. Bovendien is het werk dat je in een les doet een perfecte aanvulling op je training op de weg.

Hieronder vind je nog twee voordelen van Spinning, en waarom je die les helemaal zou moeten nemen waar je nieuwsgierig naar bent geweest.

Iedereen kan het doen

Spinning is een van die dingen die een beetje intimiderend lijken als je het nog nooit gedaan hebt. Maar zolang je toegang hebt tot een sportschool, kun je lessen nemen die variëren van beginner tot expert, die elk helpen bij het opbouwen van de belangrijkste spieren die gebruikt worden voor het fietsen en je cardiovasculaire systeem.

Tegenwoordig zijn er zelfs thuisfietsen beschikbaar, zoals op bestespinningfiets.nl, die de lessen direct in je huiskamer stromen. Veel beginnersvriendelijke lessen leren de deelnemers de juiste vorm en techniek die zich vertalen naar elk ander niveau. De meeste studio’s en instructeurs bieden een verscheidenheid aan mogelijkheden die aansluiten bij jouw behoeften of ervaringsniveau.

En als je al het uithoudingsvermogen hebt om heuvels te beklimmen en lang buiten te rijden, ben je zo veel meer klaar om een Spin-les te veroveren. Zowel de studio’s als de opties thuis bieden ook langere, meer gevorderde lessen aan.

Het is een unieke ervaring

Het spreekt voor zich dat het volgen van een Spin-les niet hetzelfde is als buiten rijden. Terwijl je nog steeds hetzelfde terrein (heuvels en vlak terrein) kunt ervaren. In-studio Spin lessen kunnen meer voelen als een feestje dan als een training.

Er is muziek van alle verschillende decennia – van classic rock tot EDM – en veel studio’s gebruiken intervaltraining, tabatatraining en hartslagtraining, dus het is nog steeds een geweldige workout.

Vaak als je onderweg bent, is het alleen jij en de stem die in je hoofd zit. Dat kan een goede zaak zijn als je wilt ontsnappen aan de natuur en je geest wilt zuiveren, maar het kan een slechte zaak zijn als de stem je zegt dat je naar huis moet gaan. Het feit dat je in een klaslokaal zit, verandert de dingen, vooral wanneer je de motivatie hebt van een instructeur die je toejuicht. Want laten we echt zijn, er zijn momenten dat je die intervaltraining echt niet alleen wilt doen.

Lees ook: Voordelen van het beleggen in onroerend goed