Hoe was je de was op de juiste manier?

Niemand vindt het leuk om de was te doen – daarom hebben sommige mensen de gewoonte om de hele lading vuile kleren van het gezin zonder nadenken in de wasmachine te gooien tijdens elke wasbeurt. Je kunt hier Miele wasmachine aanbiedingen bekijken. Maar hoeveel tijd je ook wilt besparen, onderkleding, breisels en zijde moeten altijd met speciale zorg worden behandeld, anders bestaat het risico dat ze beschadigd raken.

Lees het wasetiket

Als je veel geld hebt uitgegeven aan een nieuwe gebreide trui, wil je er waarschijnlijk zo goed mogelijk voor zorgen – en het is helemaal niet moeilijk om dat te doen. Bestudeer de labels op jouw kleding om na te gaan of ze op de hand moeten worden gewassen, chemisch moeten worden gereinigd of andere specifieke behandelingen nodig hebben om ze de best mogelijke verzorging te geven.

Gebruik een waszakje

Doe jouw delicate kleding in een waszakje om te voorkomen dat ze verstrikt raken met andere kleding in de wasmachine. Zorg ervoor dat je een zacht programma kiest voor jouw gemoedsrust.

Gebruik een zacht wasmiddel

Gewone wasmiddelen zijn meestal gemaakt om hardnekkig vuil aan te pakken, maar ze zijn veel te hard voor delicate kleding. Investeer in waszeep die is gespecialiseerd in de behandeling van kwetsbare materialen – ze zijn mild genoeg om de stoffen te beschermen, maar hard genoeg om transpiratie en lichte vlekken te verwijderen.

Was jouw meest delicate artikelen met de hand

Een goede handwastechniek vereist de volgende basisstappen: vul een grote kom met lauw water, voeg een mild wasmiddel toe en dompel jouw kledingstukken voorzichtig onder. Vermijd te hard schrobben en ververs het water om de zoveel wasbeurten, vooral als de vorige wasbeurt sterk vervuilde artikelen bevatte.

Was soortgelijke artikelen samen

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is het wassen van delicaat wasgoed in de wasmachine prima, zolang je het maar op de juiste manier doet. Probeer alleen kledingstukken van hetzelfde materiaal samen te wassen en overlaad de machine niet, zodat ze de ruimte hebben om goed schoongemaakt te worden.

Lees ook: Wat zijn de voordelen voor de klant bij het overstappen van energieleverancier?