Handige tips voor een soon-to-be-dad!

Gefeliciteerd met je binnenkort een papa te worden – en kudos voor het denken over hoe je je snel-aan-een-kant-mama partner te helpen zodra je bundel arriveert. Je bewustzijn van de enorme omvang van de taak van het opvoeden van een pasgeborene en je bereidheid om je steentje bij te dragen, weerspiegelt een groeiende trend onder nieuwe vaders die nog maar een paar decennia geleden tweesnarige spelers waren als het ging om de zorg voor een kind.

Tegenwoordig zijn meer en meer vaders voorgerechten die, net als jij, niet meer bereid zijn om wat tijd op het veld te krijgen. Een goede band tussen vader en kind is zeer belangrijk. Hier zijn wat nieuwe-vader advies over toneelstukken om te overwegen tijdens de eerste paar weken van het vaderschap.

Chip in waar je kunt.

Ongeacht hoe mama het doet, haar lichaam zal tijd nodig hebben om te herstellen. En borstvoeding is de enige activiteit van de babyverzorging die beperkt is tot moeders. Vaders kunnen baden, luiers verschonen en rocken met het beste van mama’s – en ja, nog beter dan zij. Hierdoor kan je partner een pauze van de actie.

Deel de plichten van de fles

Als je partner borstvoeding geeft, is er meer dan één manier om je baby te voeden. Hoewel je geen borstvoeding kunt geven, kun je wel degene zijn die de babyflessen met uitgedrukte melk of flesvoeding geeft, wat mama een pauze geeft en je extra mogelijkheden geeft om je met je baby te binden. Haal het beste uit het moment door in een zogende houding te gaan zitten, met je baby dicht op elkaar en de fles waar de borst zich zou bevinden. Het openen van je shirt voor huid-op-huid contact zal de ervaring voor jullie beiden verbeteren.

Neem de nachtdienst

Deel in de eerste weken van slapeloze nachten. Ook als je geen extra flessen geeft, is er genoeg te doen: Raap de baby op, verschoon de luier, geef hem aan de moeder om te voeden en breng de baby terug naar het wiegje of wiegje als de voeding klaar is. Niet alleen zal je meer verbinding maken met je baby, je geeft mama ook de broodnodige rust.

Lees ook: Wat is chip tuning precies?