Handige dingen om te weten over vinyl / PVC-vloeren

Vinylvloeren zijn een goede keuze voor de zwaar belopen kamers in uw huis. Met zijn duurzaamheid, economische prijsstelling en eenvoudig onderhoud is het een zeer populaire keuze voor mensen die het uiterlijk van hun huis willen verbeteren. En met de veelheid aan beschikbare designopties biedt vinyl een aantal aantrekkelijke looks en afwerkingen. Voor meer hulp bij het selecteren van uw vloer, hebben we een paar dingen die je moet weten voordat je het koopt, of neem contact op met PVC vloeren Amsterdam om een afspraak te maken.

Gemak van installatie

De installatie van vinylvloeren is doorgaans eenvoudiger dan de installatie van andere vloermaterialen. Een zwevende vinylvloer heeft bijvoorbeeld geen lijm of nietjes nodig. In plaats daarvan kan vinyl gewoon op een geprepareerde ondervloer worden geplakt. Vinylvloeren kunnen ook over beton, hardhout of multiplex worden gelegd. Het kan zelfs over bestaand vinyl worden gelegd; het is echter niet aan te raden als je 2 of meer bestaande lagen heeft.

Duurzaamheid

Vinylvloeren zijn zeer duurzaam. Indien correct geïnstalleerd en onderhouden, kan het meer dan 10-20 jaar meegaan. Dat gezegd hebbende, is vinyl een geweldige keuze voor de kamers in uw huis die het meeste voetverkeer krijgen. Bovendien heeft de meeste vinylvloeren een slijtlaag op het oppervlak die bestand is tegen krassen en vlekken. Sommige vinyl producten bieden zelfs garanties tot 15 jaar op de slijtlaag. Zoals bij elke vloerbedekking zal de kwaliteit van het materiaal dat je koopt van invloed zijn op de duur ervan.

Vlekbestendigheid

Zoals eerder vermeld heeft sommige vinyltegels een slijtlaag die bestand is tegen vlekken en morsen – je kunt deze bescherming verwachten met geprinte vinyltegels en -platen. Aan de andere kant hebben massieve en samengestelde vinyltegels deze oppervlaktebescherming niet. Ze zijn dus vatbaarder voor vlekken en moeten af en toe worden gestript en gepolijst om ze er als nieuw te laten uitzien.

Lees ook: Tips & Suggesties voor het kiezen van elektrische schakelaars & stopcontacten