Essentiële gitaar tips die elke beginner moet weten

Beginnen met het leren van de gitaar is moeilijk. Van de juiste techniek tot de basistheorie, er is zoveel dat beginners moeten weten dat het ontmoedigend kan zijn om zelfs maar te beginnen. Maar dat hoeft niet zo te zijn: Wat als ik je zou vertellen dat er een aantal tips zijn die je gegarandeerd een kickstart geven aan je gitaar leerervaring? Voor de beste plaats voor online gitaarles zit je hier helemaal goed. In dit artikel ga ik mijn top 3 tips delen die elke beginnende gitarist nodig heeft om de gitaar te leren kennen.

Grijp de gitaar goed vast

Laten we eerlijk zijn: Een gitaar vastpakken en vasthouden is raar. Het is niet iets wat ons lichaam automatisch weet hoe het moet. Het is dan ook volkomen normaal dat beginnende gitaristen worstelen met het vasthouden en vasthouden van de gitaar. Maar vergeet niet: De manier waarop je de gitaar vasthoudt kan een enorme impact hebben op je spel. Daarom is het echt belangrijk dat je je gitaar vanaf het begin goed leert vastpakken en vasthouden.

Leer 4 makkelijke strumming patronen

Eenvoudige gitaar tokkelen patronen ritme is een groot onderdeel van muziek, en het leren van nieuwe tokkelen patronen is een geweldige manier om uw spelen meer ritmisch en spannend te maken. Helaas, kan het leren van nieuwe tokkel patronen uiterst moeilijk zijn voor beginnende gitaristen. Gelukkig zijn er 4 eenvoudige tokkel patronen die elke beginner kan leren en gebruiken om zijn/haar spel op te fleuren. Deze patronen zijn:

  • De Hard Rock Strum
  • De Reggae Strum
  • De landstrommel
  • De Klassieke Pop Strum

Lees ook: De best tips & hints voor een Escape Room in 2019

Leren dempen

Als beginnende gitaristen leggen we veel nadruk op het spelen. Waar we echter nauwelijks aan denken, is dempen. Muting is een zeer krachtig ritmisch hulpmiddel dat je kan helpen bij het toevoegen van groove en ritme aan je spel. Gelukkig is muting niet zo moeilijk, en de meeste beginners moeten in staat zijn om muting met een beetje oefening in hun spel op te nemen.