Een korte introductie naar diamond painting

Diamant schilderen is een makkelijke en leuke bezigheid voor jong en oud (ook wel diamond painting of paint with diamonds genoemd). Gebaseerd op hetzelfde concept als mozaïeken en verf-voor-nummers, gebruikt diamant schilderen kleine “diamant”-achtige facetten om kleurrijke ontwerpen en patronen te creëren voor afgewerkte ontwerpen die schitteren. Het aanbrengen van de diamanten is een eenvoudig proces in drie stappen dat meditatief en ontspannend is, en zorgt voor urenlang plezier terwijl je je ontwerp opnieuw creëert. Diamant painting kits zijn verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen, van eenvoudig tot uitgebreid, zodat ambachtslieden van alle vaardigheidsniveaus een project kunnen vinden om van te genieten.

Wat is inbegrepen?

Hoewel de diamantschilderij kits variëren afhankelijk van het bedrijf, bevatten ze allemaal dezelfde basismaterialen:

 • Stof bedrukt met ontwerptekening
 • Kleurrijke diamanten
 • Diamant aanbreng gereedschap
 • Kuipje van was

Tips en trucs

 • Bekijk je kaart en legenda zorgvuldig voordat je begint. De verpakkingen van de diamanten zijn gelabeld met de kleurnaam of het nummer, maar het kan helpen om de zak ook te labelen met het symbool dat voor die kleur wordt gebruikt. Dit zal je helpen om snel de juiste kleur te identificeren terwijl je werkt.
 • Je stof ontwerp kaart moet worden bedekt met een beschermende plastic folie. Wanneer je deze plastic folie terugtrekt, zal het kaartgebied plakkerig zijn. Het is aan te raden om niet het hele stuk plastic in één keer te verwijderen. Verwijder in plaats daarvan het plastic folie langzaam terug terwijl je werkt. Als je een pauze neemt van je project, bedek dan je work-in-progress met de plastic folie om te voorkomen dat je project stof verzamelt of uitdroogt en zijn kleverigheid verliest.
 • Het is het makkelijkst om onderaan het ontwerp te beginnen en je weg naar boven te werken.
 • Je kit wordt geleverd met een klein bakje om de diamanten in op te bergen terwijl je werkt. Dit werkt geweldig als je met één kleur tegelijk werkt, wat aan te raden is. Als je liever rij voor rij werkt, schakel dan van kleur als je naar beneden werkt, gebruik dan kleine schaaltjes of knutselbakjes om de kleuren gescheiden te houden terwijl je werkt. Zorg ervoor dat je elke kuip labelt met de kleur die hij bevat.
 • Wanneer je de diamanten in het bakje of kuipje legt, neem dan de tijd om de diamanten met de platte kant naar beneden te plaatsen. De diamanten moeten in deze positie staan om de applicator te kunnen gebruiken.
 • Om te voorkomen dat je gereedschap uitdroogt, wikkel je je applicator tool in met plastic en sluit je je wastobbe tussendoor veilig af.
 • Als je was uitdroogt of je verliest je applicator tool, kun je ook een rhinestone applier gebruiken, vaak te vinden bij de nagellak en manicure tools.

Lees ook: Dingen die je moet weten voordat je een drone koopt