Dingen die je moet weten over masturbatie

Velen van ons zijn als tieners begonnen met masturbatie. Maar mensen schamen zich om erover te praten. Masturbatie is een zeer natuurlijke en gezonde seksuele activiteit. De meeste mensen zien masturbatie als een taboe, maar slechts weinigen van hen weten eigenlijk over de overvloed aan voordelen ervan. Er bestaan veel misvattingen over masturbatie, zoals dat het onvruchtbaarheid veroorzaakt, haaruitval, het krimpen van de genitali├źn, en nog veel meer. Maar geen van deze is waar. Ook zijn er zo veel vragen die draaien rond de vraag of masturbatie is goed of slecht? Dus, hier ruimen we deze vraag op met een grote NEE! Masturbatie is niet schadelijk of ongezond voor mensen op alle. In plaats daarvan heeft het veel voordelen voor de gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Het is een van de veiligste activiteiten dan elke andere vorm van seks.

Gezondheidsvoordelen

Onderzoek toont aan dat er waarschijnlijk verschillende gezondheidsvoordelen verbonden zijn aan masturbatie. Het helpt het lichaam te ontspannen, verlaagt het stressniveau en verbetert het slaapschema. Ook werkt het als een natuurlijke pijnstiller tijdens de menstruatie, waardoor de menstruatiekramp vermindert. Het helpt mensen vertrouwd te raken met hun seksuele reacties, waardoor ze hun behoeften aan hun seksuele partner beter begrijpen. Je kan Vidalista gebruiken om jezelf nog beter te laten voelen.

Bijwerkingen

Er zijn geen significante effecten van masturberen gezien, tenzij het tot een dagelijkse routine wordt gemaakt of het prioriteit geeft boven alles. Alleen verslaving kan leiden tot een masturberend effect. Als het vermeden wordt kan het een groot probleem worden. Het kan ertoe leiden dat je je dagelijkse werk mist. Het kan ook invloed hebben op sociale evenementen en plannen met een dierbare afzeggen.

Masturbatie en training

Sommige bodybuilders of atleten geloven dat masturbatie hun prestaties kan schaden. Maar wetenschappelijk gezien is dit niet waar, want dit hangt af van persoon tot persoon. Zoals we weten, helpt testosteron bij de opbouw van spieren en dus bij de synthese van eiwitten. Dus, wanneer een oefening wordt uitgevoerd, stijgt het niveau van testosteron. Aan de andere kant stijgt het testosteronniveau ook tijdens het uitvoeren van een seksuele activiteit of masturbatie en daalt dan snel na het orgasme. Dit is de reden waarom mensen denken dat masturbatie voor de training een negatieve invloed heeft, maar de schommeling is heel licht en is niet merkbaar. Het testosteronniveau keert dus na een paar minuten weer terug naar normaal. Op dezelfde manier heeft masturbatie na een training geen negatieve invloed; het wekt eerder een hogere geslachtsdrift op door de training.

Lees ook: 3 Voordelen van een professionele installateur