De voordelen van het gebruik van een recruiter

Veel bedrijven zijn tevreden met het zoeken naar nieuw talent via de traditionele weg, door te adverteren op verschillende job boards en door eindeloos veel cv’s door te spitten. Hoewel dit voor sommigen een goede zaak is, maken veel bedrijven gebruik van recruiters om niet alleen op zoek te gaan naar kwaliteitstalent, maar er ook voor te zorgen dat dat talent voor lange tijd blijft. Als zodanig kunnen recruiters een belangrijk verschil maken in jouw aanwervingsstrategie.

Recruiters vinden kandidaten die jij over het algemeen niet kunt vinden

Simpel gezegd, recruiters hebben de tijd en de middelen om het beste talent te vinden dat beschikbaar is d.m.v. een interim recruitment proces, in plaats van het beste van wat beschikbaar is. De beste persoon voor jouw bedrijf is iemand die bij een concurrent werkt, met zijn neus op de feiten zit, en zeker niet op zoek is naar nieuw werk. Recruiters zullen deze mensen benaderen en hun opties met hen bespreken, iets waar de meeste hiring managers simpelweg de tijd niet voor hebben.

Recruiters hebben een breder perspectief

Ze zitten lang genoeg in de sector om rode vlaggen te herkennen die over het hoofd kunnen worden gezien bij traditionele aanwervingsmethoden, en ze hebben de middelen beschikbaar om dieper in te gaan op de kwalificaties en achtergrond van een kandidaat.

Recruiters zijn kosteneffectief

Recruiters bieden een dienst aan, en die dienst kost geld. Hoewel sommige bedrijven misschien terugschrikken voor het idee om iemand te betalen om iets te doen wat u zelf kunt doen, wegen de voordelen ruimschoots op tegen de nadelen. Omzet is duur, en het inhuren van de verkeerde persoon kan een bedrijf niet alleen geld kosten, het kan ook resulteren in verloren tijd, middelen, moreel, relaties en kansen. Recruiters richten zich op kwaliteit boven kwantiteit, en uiteindelijk is een kleine vergoeding niet meer dan peanuts als je kijkt naar de voordelen op lange termijn.

Recruiters hebben een proces

Het vinden van de best mogelijke kandidaat voor jouw bedrijf is wat recruiters doen. Als gevolg daarvan, zijn ze comfortabel met het proces om dit te doen. Van het doorbrengen van de tijd om de klant te ontmoeten en hun behoeften te begrijpen tot het helpen van de klant bij het ontslag van hun vorige baan en het beginnen van de volgende stap in hun carrière, recruiters zijn er bij elke stap van de weg.

Recruiters bieden garanties aan

Aangezien bedrijven recruiters betalen om voor hen de best mogelijke kandidaten te vinden, heeft de recruiter een stimulans om het iedereen naar de zin te maken. Het vinden van de juiste persoon voor de job leidt tot repeat business, wat op zijn beurt zowel de recruiter als het bedrijf gelukkig houdt en zorgt voor een wederzijds voordelige relatie voor de komende jaren. Als een kandidaat niet geschikt is, zal elke recruiter die de moeite waard is, een vorm van garantie bieden.

Lees ook: Voordelen van het uitbesteden van jouw klantenservice