De voor- en nadelen van kappers

Kappers knippen, trimmen en stylen het haar voor mannelijke klanten. Vanaf 2008 is er een geschat totaal van 45.000 kappers in Nederland; onderzoekers voorspelde dat de werkgelegenheid op dit gebied tegen 2018 met 12 procent zou toenemen tot 60.000. Alle staten eisen dat kappers een vergunning hebben van een kappersschool of een kappersschool met een staatslicentie. Kappers moeten meestal een middelbare schooldiploma of GED hebben.

Ben je woon- of werkachtig in Amersfoort en omgeving en heb je een knipbeurt nodig? Bezoek dan Kapper Amersfoort voor de beste en voordeligste service!

Carrière

In tegenstelling tot de productie van banen, waarbij het product dat u creëert kan worden stopgezet, zullen mensen altijd een kapsel nodig hebben. Kapperszaken bevinden zich in bijna elke stad, dus verhuizen is geen probleem. Veel kappers zijn zelfstandigen, dus ze hoeven zich geen zorgen te maken over het verlies van hun baan.

Werken aan je voeten

Kappers moeten het grootste deel van de dag op de been zijn. Uithoudingsvermogen, sterke benen en een goede gezondheid zijn essentiële kenmerken. Barbering is niet voor diegenen die een ontspannende, makkelijke baan willen die hen in staat stelt om de hele dag te gaan zitten.

Werkomgeving

Kappers werken meestal in gebouwen en vermijden de hitte in de zomer en de kou in de winter. Kapperszaken zijn meestal schoon en goed geventileerd. Kappers hoeven niet zwaar te tillen. Long- en huidirritaties kunnen sommige kappers treffen die langdurig werken met nagel- en haarchemicaliën.

Salaris

Het grootste nadeel van kapperswerk is misschien wel het lage uurloon. Vanaf mei 2009 was het gemiddelde uurloon voor kappers op nationaal niveau 11,50 euro, wat neerkomt op 25.000 euro per jaar. Dit totaal is inclusief tips en provisie. De best betaalde kappers zijn degenen die ervaren zijn en een sterke klantenlijst hebben. Veel kappers ontvangen geen betaalde vakanties of medische voordelen.

Lees ook: Handige dingen om te weten over vinyl / PVC-vloeren