De perfecte reisgids voor Gent, België

Gent heeft een vrij compact stadscentrum, dus als je een redelijke accommodatie in het stadscentrum vindt, kun je bijna overal naartoe lopen! Ik raad je ten zeerste aan om te overnachten, want anders kun je niet laat op stap om het nachtleven van Gent met een flinke portie Vlaamse frietjes te beleven. Het is de overnachting waard, geloof me!

Gent is gemakkelijk te bereiken vanuit vele plaatsen in België en Nederland. Gent-Sint-Pieters is het centraal station dat Gent verbindt met Brussel, Antwerpen en ook Amsterdam. Als je op een budget zit, kun je vanuit Nederland (Amsterdam) met Flixbus naar Gent rijden voor minder dan de lunch in beide richtingen! (Ik heb 9 euro betaald voor deze reis!) Het is een korte tram- of taxirit naar het centrum of ongeveer 30 minuten lopen.

Bekijk hieronder enkele activiteiten in Gent.

“Lunch” en een wafel

Gent is voortdurend in beweging en bij elke reis is er een tussenstop gemaakt bij de verschillende pop-up restaurants langs de Hoogpoort. Deze trendy straat zit vol met veel internationale en Belgische invloeden. Uiteindelijk stopten we bij een Mexicaanse pop-up, die niet tegenviel. Mosquito Coast is een favoriet onder de lokale bevolking met zijn leuke reisgeïnspireerde decoraties en internationale menukaart.

Je zult ruimte willen besparen voor een Belgische wafel. Persoonlijk verkies ik de Luikse wafel boven de Brusselse. Je hebt keuze genoeg voor wafels, maar een goede wafelplaats maakt ze vers voor je. Uiteindelijk heb ik er een opgehaald bij Bakkerij Himschoot, een van de oudste bakkerijen van Gent. Naast Bakkerij Himschoot vind je een stand die Gentse Neuzen verkoopt. Deze zoete snoepjes zijn zacht met een gelei-achtig interieur en fruitsmaken. Het is vijf euro voor een zakje en ze gaan niet lang mee…

Stap het Groot Vleeshuis binnen

Foodies moeten zeker de Grote Slagerijzaal (Groot Vleeshuis) binnenstappen. (Vegetariërs, wees niet te bang!) Dit prachtige 15e eeuwse voormalige gildehuis en overdekte markt is een genot om in te snuffelen. Als u op zoek bent naar een snack of een lokale maaltijd die u nergens anders kunt vinden, kunt u hier meer dan 175 streekproducten uit Vlaanderen proeven. De toegang is gratis als je binnen wilt gluren (en als je vol zit!), maar je kunt wel met een creditcard/debetkaart in het restaurant betalen.

Bekijk de zonsondergang langs de rivier

Gent is ’s nachts zo mooi. We bleven twee nachten in Gent en elke nacht dwaalden we af naar de Leie om de prachtige voormalige gildehuizen langs de rivier te bewonderen. Gent was een belangrijke speler in de textielhandel, die in de Middeleeuwen veel rijkdom bracht. Veel van deze gildehuizen zijn tegenwoordig cafés, restaurants en hotels. De beste uitzichten zijn vanaf de Kraanlei. In de zomer wil je op een pittoresk plekje langs de rivier een hapje en een drankje nuttigen.

Lees ook: De beste voordelen van een goede klantenservice