De geweldige voordelen van het spelen met Lego

Individueel en in een kleine groep met LEGO spelen kan kinderen op zoveel ongelooflijke manieren ten goede komen; denk de volgende keer dat uw kind bezig is met spelen, aan alle verbazingwekkende dingen die ze hieronder leren, elke keer dat ze met LEGO bezig zijn!

Op ToyBricksFinder kun je de nieuwste en populaire LEGO sets vinden.

Hieronder staan een aantal voordelen van het spelen met LEGO

Teamwork en sociale vaardigheden

Een van de belangrijkste aspecten van de LEGO® Brick Buddies club is dat kinderen in een kleine groep samenwerken om samen iets te creëren. Alle kinderen krijgen een vaste rol; de ene week zijn ze de bouwer, de volgende de architect, de volgende de leverancier en dan de directeur! Kinderen krijgen voor elke rol speciale regels aangeleerd en respecteren en luisteren naar elkaar, afhankelijk van de rol die ze moeten spelen en wanneer. De samenwerking bevordert de gezamenlijke focus, het delen, versterkt het positieve gedrag en het sociale contact. Sociale vaardigheden en conventies worden aangemoedigd en versterkt door de facilitator.

Communicatie- en taalvaardigheden

Om samen een LEGO-model op te bouwen, leren de kinderen met elkaar te communiceren, hun gedachten, wensen en behoeften te verwoorden en te luisteren naar anderen en hun reacties. Door de verschillende rollen in de groep en de gesprekken worden taalvaardigheden ontwikkeld, waarbij ideeën over onderhandelen en compromissen worden toegevoegd.

Voor kinderen die individueel spelen, kunnen ze verhalen creëren, met toevoeging van personages en dialoog, wat allemaal helpt om een basis te leggen voor het begrijpen en ontwikkelen van de taal.

Probleemoplossing, wiskunde en ruimtelijke bewustwording

Het volgen van instructies, het ontcijferen van de volgorde, het begrijpen van de kwantiteit, de symmetrie, de patronen en de plaats van de stenen, helpt kinderen bij het ontwikkelen van hun wiskundige vaardigheden en ruimtelijk bewustzijn en stimuleert hen bij het ontwikkelen van het oplossen van problemen en het bedenken van nieuwe ideeën.

Lees ook: De beste voordelen van een goede klantenservice