De 5 Voordelen van Tapijt

De schoonheid, prestaties, waarde en duurzaamheid van tapijt maken het de juiste keuze voor uw huis. Tapijt verbetert huizen door de impact van uitglijden en vallen te dempen, lawaai te dempen en het makkelijker te maken om te leren en zich te concentreren. De tapijten van vandaag de dag zijn milieuvriendelijk, zo ontworpen dat ze bestand zijn tegen vlekken en verbleken en zelfs bestand zijn tegen zwaar voetverkeer.

Voegt schoonheid en stijl toe

Met duizenden tapijtstijlen en -kleuren weerspiegelt uw ultieme keuze hoe u uw woonruimte wilt personaliseren. Bekijk op Webkarpet de nieuwste stijlen en kleuren vloerkleden. Tapijt kan een neutrale ondergrond zijn, maar het kan ook een brandpunt zijn met levendige kleuren en sterkere, gedurfde patronen en texturen.

Verbetert de binnenluchtkwaliteit

Nieuw tapijt is de laagste VOC-emitterende vloerbedekking die verkrijgbaar is. Het werkt eigenlijk als een passief luchtfilter, vangt stof, pollen en deeltjes op en verwijdert deze vervolgens uit de ademzone.

Studies hebben aangetoond dat mensen met astma- en allergieproblemen de symptomen hebben zien verbeteren met tapijt.

Zorgt voor warmte en comfort

Tapijt zorgt voor daadwerkelijke thermische isolatie en weerstand, oftewel R-waarde. In koudere klimaten of seizoenen houdt het de warme lucht langer vast, een voordeel voor energiebesparing. Tapijt biedt ook een comfortabele plek om te zitten, te spelen of te werken en geeft een kamer een warmer gevoel.

Verzacht slipjes en valpartijen

Tapijt is ideaal voor het opvangen van onze voetstappen, het verminderen van uitglijden en vallen, en het minimaliseren van verwondingen wanneer er toch een val plaatsvindt. Tapijt biedt veiligheidsbescherming voor het hele gezin, maar vooral voor peuters en oudere mensen.

Vermindert geluidshinder

TV’s met een groot scherm, luidsprekertelefoons, computers en geluidssystemen maken onze huizen lawaaierig. Tapijt helpt deze geluiden te absorberen. Het toevoegen van een kussen onder uw tapijt vermindert het geluid nog verder. Tapijt werkt ook als een geluidsbarriĆØre tussen de vloeren door te helpen de geluidsoverdracht naar de kamers eronder te blokkeren. Tapijt op trappen helpt ook het geluid van constant voetverkeer te maskeren.

Lees ook: 9 Voordelen van het zijn van een advocaat