4 Voordelen van virtuele escape room games

Dankzij de regels betreffende sociale distantie in deze tijden van de pandemie, zijn escape room games gedwongen om online te verhuizen… Maar wees niet getreurd! Hier hangen ook veel voordelen aan!

Vergroot geheugencapaciteit en -vermogen

Ouder worden kan het geheugen zeker op de proef stellen. Maar voor kinderen is alles vers en de puzzels en aanwijzingen die in een escape room scenario ontdekt moeten worden, zijn een geweldige manier om hun geheugen op te vijzelen en hun kennis te behouden. Een deel van het spel bestaat vaak uit het herinneren van iets van een eerder deel van de procedure, voor als het later nodig is. Dit onthouden van kennis voor toekomstig gebruik is een trefzekere manier om zowel het geheugen als de herinnering te verbeteren, wat de kinderen later zal helpen bij hun schoolstudies.

Oefent onze cognitieve processen

Een van de beste aspecten van kinderen die online escape room games spelen, is dat de werelden die ze betreden allemaal nieuw voor hen zijn. Dit betekent dat alle gebruikelijke signalen die ze uit de echte wereld krijgen, gewoon niet werken zoals ze zouden moeten tijdens het spelen. Zo worden zij gedwongen om nieuwe kennis op te doen en deze vervolgens op even nieuwe manieren toe te passen. Dit dwingt hen om op een andere manier over dingen na te denken en maakt hen aanpasbaar aan nieuwe situaties. Het is een belangrijk hulpmiddel om hun vermogen om kritisch te denken en die gedachten lateraal toe te passen, te vergroten. Elke keer dat ze een puzzel oplossen of een aanwijzing vinden, versterkt dit hun manier om de wereld te zien en vergroot het hun vermogen om nieuwe kennis op te nemen en te verwerken. Het is ook een goede activiteit voor virtual team building.

Een mooie term voor het verwerven van nieuwe kennis. Als we ons in het onbekende van bijvoorbeeld een tempel of een wetenschappelijk lab wagen, worden we tijdelijk uit de echte wereld gehaald. We bevinden ons plots in een situatie waarin we worden aangespoord om nieuwe kennis, van deze alternatieve wereld, tot ons te nemen en op unieke en interessante manieren toe te passen. Dit helpt ons om kritisch na te denken over de nieuwe kennis en deze lateraal toe te passen om onze doelen te bereiken. Wanneer we de uitdaging overwinnen, krijgen we een plotselinge boost in ons vermogen om nieuwe kennis te absorberen en toe te passen.

Verhoogt geluk en tevredenheid

Het voltooien van een nieuwe out-of-the-box uitdaging, gevuld met nieuwe en nog nooit eerder geziene informatie, zal een heerlijk gevoel van voldoening geven. De adrenalinestoot die ze zullen voelen als ze zich een weg banen door het spel zal ook de “prestatie factor” versterken. Voeg daarbij de gevoelens van het team en de kameraadschap en het gevoel van vervulling zal iets zijn dat men zich nog lang zal herinneren.

Creƫer unieke herinneringen

Wanneer de kinderen hun ontsnappingsronde hebben voltooid, ongeacht of ze dit binnen de tijdslimiet hebben gedaan, zal het een heerlijk gevoel geven dat ze aan een gezamenlijk avontuur hebben deelgenomen. Na het spel zal er veel geanimeerd gekletst worden over de verschillende manieren waarop ze het gedaan zouden kunnen hebben. Het nadenken over deze ervaringen zal alle spelers dichter bij elkaar brengen, omdat ze allemaal een gemeenschappelijke activiteit hebben gedeeld, en nog belangrijker, samen hebben gewerkt om een doel te bereiken.

Lees ook: De voordelen van het inhuren van een auto detailing bedrijf