4 snelle manieren om je huis te beveiligen

Uitzoeken hoe je je huis te beveiligen hoeft geen karwei te zijn. Gebruik deze tips om te beginnen. Je hoeft niet alles in één keer te doen. Bepaal welke strategieën voor jou het belangrijkst zijn en maak een plan om de rest later toe te voegen. Bewust zijn van potentiële veiligheidsrisico’s en vroeg actie ondernemen is de beste manier om je huis en je dierbaren veilig te houden.

Beveiligingscamera’s toevoegen

Je hebt waarschijnlijk krantenkoppen gezien over inbrekers die verijdeld werden door bewakingscamera’s. Dit is een beveiligingsoplossing voor thuis die zowel als afschrikmiddel als middel werkt om gerechtigheid te krijgen. Je kunt bewakingscamera’s kopen die deel uitmaken van een compleet huisbeveiligingssysteem, of je kunt camera’s gebruiken die op hun eigen manier werken. Welke manier je ook kiest, we raden je aan om een bewakingscamera met een mobiele app zoals Verisure Smart Alarms te gebruiken, zodat je de beelden in realtime kunt bekijken en opslaan als je ooit naar de politie moet gaan.

Home Automation gebruiken

Als je in de verleiding bent gekomen om van je gewone huis een slimme huis te maken, is veiligheid een dwingende reden om dit te doen. Met Verisure kan je op afstand (of volgens planning) verlichting, sloten, beveiligingscamera’s, rookmelders en andere veiligheidsvoorzieningen bedienen. Je kunt real-time waarschuwingen krijgen over verdachte activiteiten, zodat je snel kunt reageren en potentiële dieven kunt tegenhouden.

Vergrendel je Wi-Fi-netwerk

Je draadloze thuisnetwerk is een toegangspoort tot je persoonlijke en financiële informatie. En als je gebruik maakt van Verisure, kan het je huis ook kwetsbaar maken voor inbraak. Gebruik de onderstaande tips en trucs om hackers van je thuisnetwerk af te houden.

  • Beveilig uw draadloze router.
  • Schakel WPA (Wi-Fi Protected Access) of WPA2-codering in.
  • Hernoem en verberg je thuisnetwerk.
  • Gebruik een firewall.
  • Installeer antivirus- en anti-malwarenbescherming.
  • Maak sterke wachtwoorden.

LEES OOK: Geniale pleister hack: Je pleister komt zo nooit meer los!