3 Voordelen van assessment tools voor werknemers

Aanwervingsprocessen zijn veel verder ontwikkeld dan het gebruik van traditionele technieken zoals CV screening of een persoonlijk interview. Als je het beste talent wilt aanwerven, zijn deze gewoonweg niet meer voldoende.

Om een verbeterde aanwervingsprocedure te hebben, maken de meeste werkgevers vandaag gebruik van de voordelen van een brede waaier aan tools – namelijk test en assessment toolkit. Tools voor de beoordeling van kandidaten verbeteren aanwervingsprocessen, maken ze sneller, goedkoper en resulteren in een nauwkeuriger aanwervingsoordeel. Technologie maakt aanwervingsbeslissingen datagestuurd en eerlijk.

De keuze van een kandidaat assessment tool moet echter niet licht worden opgevat. Laten we daarom eens kijken naar enkele voordelen van zo’n toolkit.

Maximaliseer jouw HR ROI

Het is niet nodig om te discussiëren over hoe tijdrovend rekruteringsprocedures zijn. Bovendien is het kosten inefficiënt, omdat vacante posities veel te lang open blijven. Men zegt dat vacatures die online worden geplaatst tot 90 dagen open kunnen blijven staan, en dat is niet vanwege een gebrek aan sollicitanten, aangezien het aantal online gestuurde cv’s gemiddeld zo’n 250 per vacature bedraagt.

Door aan het begin van de aanwervingstrechter pre-employment tests toe te passen, wordt het proces ingekort en de tijd die nodig is om de nieuwe aanwerving af te ronden, verkort. Op zijn minst helpt het om de zogenaamde spammers uit te sluiten of diegenen die hun cv’s versturen ongeacht of ze al dan niet geschikt zijn voor de functie. Alleen de serieuze kandidaten zullen de test afleggen.

Tenslotte worden kandidaten waarnaar veel vraag is door lange aanwervingsprocessen uitgesloten, omdat zij waarschijnlijk andere aanbiedingen zullen aanvaarden die eerst komen en op een vlottere manier. De efficiëntie die zo’n pre-employment tool biedt aan de rekruteringsprofessionals is het verminderen van de tijd die besteed wordt aan interviews, screening en de tijd die nodig is om iemand aan te nemen.

Maak gebruik van bundelingsmogelijkheden voor jouw bedrijfsbehoeften

Het evalueren van de vaardigheden van kandidaten is een essentieel onderdeel van het screeningproces – als je een goede kandidaat wilt aanwerven. Pre-employment assessment tools bieden deze mogelijkheid aan de rekruteringsspecialisten, ongeacht het feit welke soort vaardigheden geëvalueerd moeten worden voor de specifieke functie. Op deze manier kunnen pre-employment tests de behoeften van de meest typische functie dekken en tegelijkertijd ook die welke buiten het gemiddelde marktbereik vallen.

Verbeter jouw kandidaat ervaring

Een positieve kandidaatervaring is essentieel voor het welslagen van de hele rekruteringsstrategie en het werkgeversmerk. De aanwervingservaring van de kandidaat zal de eerste interactie zijn die een sollicitant met het bedrijf zal hebben, en zoals we allemaal weten, telt de eerste indruk! Het geeft hen het gevoel van wat er komen gaat, en wat ze mogelijk kunnen verwachten in het geval ze worden aangenomen.

Door jouw kandidaten een aantrekkelijk assessment proces aan te bieden, dat er zijdezacht en strak uitziet, voeg je een extra punt toe aan jouw werkgeversmerk. In het verlengde daarvan worden jouw kandidaten jouw merkambassadeurs.

Lees ook: Wat je moet weten over werken bij de belastingdienst