3 Therapeutische voordelen van diamond painting

Stress en angst zijn twee dingen waar we allemaal wel eens mee worstelen, sommigen meer dan anderen. We weten dat we zeker niet alleen zijn als het gaat om ons zo te voelen. Mensen worden om verschillende redenen gestrest en angstig en reageren ook verschillend op stress. Onze reacties op stress moeten ook van het grootste belang zijn. We moeten allemaal iets vinden dat ons helpt om op een gezonde manier met stress en angst om te gaan. Voor ons is diamond painting precies dat “ding”. Deze rustgevende hobby is de perfecte angst- en stressbestrijding om verschillende redenen die we hieronder zullen verkennen.

Hier zijn enkele voordelen van diamond painting:

Focus

Een van de moeilijkste dingen wanneer je je gestrest en angstig voelt, is proberen geconcentreerd te blijven. Heb je ooit tot het punt gekomen dat je hoofd is klaar om te ontploffen en je bent in volle op melt down-modus? Dat kunnen wij ons voorstellen.

Diamond painting geeft ons een uitstekende uitlaatklep voor wanneer we ons op die manier voelen. Het voltooien van een diamanten schilderij vereist een goede hoeveelheid concentratie. Wanneer je het gevoel hebt dat je niet uit je eigen hoofd kunt komen, probeer dan te werken aan een diamanten schilderij. Dit is niet alleen iets waar je plezier aan zult beleven, maar het vereist ook focus, wat je weer afleidt van de racende gedachten in je hoofd.

Het hoeft niet perfect te zijn

Een andere reden om diamond painting te gebruiken als een manier om met angst en stress om te gaan, is omdat het een manier is om iets moois te creëren zonder het gevoel dat perfectie altijd vereist is. Veel stress en angst komt voort uit de druk van altijd het gevoel dat we perfect moeten zijn de hele tijd in alles wat we doen op een dagelijkse basis. Puur en simpel, diamond painting is kunst. Ja, er zijn diamond painting kits en ontwerpen die worden verondersteld om te kijken als een bepaald ding of afbeelding. Echter, bij het creëren van kunst zijn er geen regels of grenzen! Je kunt iets moois maken en het uw eigen persoonlijke idee van perfectie maken. Het is een manier om gewoon jezelf te zijn, te creëren wat je op dat moment voelt, en jezelf te uiten zonder dat er iemand is die zegt dat het niet goed is of dat je het verkeerd hebt gedaan. Er is geen goede of foute manier in de wereld van diamond painting.

Iets om naar uit te kijken

De meeste diamond paintings worden niet in één keer voltooid. Deze projecten kunnen meerdere dagen in beslag nemen, afhankelijk van hoeveel tijd je er aan wilt besteden en hoe gedetailleerd het ontwerp is. Een pauze nemen van een diamond painting en er dan terug naar gaan geeft je iets waar je de hele dag met plezier naar uitkijkt. Zie het als iemand die echt van lezen houdt. Hij leest een hoofdstuk van een goed boek en legt het dan ’s avonds neer. De opwinding die ze voelen over wat er in het volgende hoofdstuk gaat komen, is hoe veel diamantschilders zich voelen bij het werken aan hun diamantschilderijen. De anticipatie is opwindend en rustgevend.

Lees ook: Wat zijn de voordelen van een inbouwkoelkast?