3 Redenen waarom een traditionele laptop beter is dan Chromebook

Laptops zijn ideaal voor gebruikers die te maken willen hebben met verschillende hoogperformante software en applicaties. Terwijl Chromebook perfect is voor gebruikers die een e-mail willen bijhouden, sociale media-accounts willen doorbladeren, mediabestanden willen streamen en willen surfen op het web. De keuze is volledig afhankelijk van wat jij wilt bereiken met deze apparaten en als je eenmaal een weloverwogen keuze hebt gemaakt, kun je er zeker het beste uit halen.

Bekijk hier de beste laptop aanbiedingen 2020.

Hieronder hebben we een aantal redenen verzameld waarom een traditionele laptop beter is ten opzichte van een Chromebook.

Display

Als we het hebben over de grootte van de display, hebben laptops altijd een voordeel ten opzichte van Chromebook, dat in compacte maten wordt geleverd. Het grootste formaat Chromebook is verkrijgbaar in 15 inch, terwijl laptops zelfs verkrijgbaar zijn in het formaat 17 en 19 inch. De schermresolutie is een andere parameter die van invloed is op de manier waarop afbeeldingen op uw apparaat eruit zullen zien. De meeste middelgrote en high-end laptops bieden een scherpere beeldweergave die Chromebook niet biedt. De Chromebooks van 12 inch zijn voorzien van een lagere schermresolutie en je moet een high-end Chromebook aanschaffen om zelfs dicht bij de helderheid en het schermformaat te komen die laptops bieden.

Software-ondersteuning

De Windows-laptop is compatibel met een breed scala aan software en applicaties van derden, wat niet het geval is met Chromebook. De laptop kan gemakkelijk Microsoft office, gaming applicaties en verschillende 3D-animatie software draaien. Hierdoor kun je hem zowel thuis als op kantoor gebruiken. Chromebook is sterk afhankelijk van de webapps en de Chrome-browser. Dit legt beperkingen op aan het uitvoeren van specifieke software op Chrome OS. Laptops kunnen gemakkelijk veeleisende software uitvoeren en je kunt verschillende browsertabbladen openen zonder snelheidsproblemen. Dit is niet het geval met Chromebooks; ze zijn geen ideale keuze voor het uitvoeren van krachtige software of zelfs gamingapps.

Levensduur van de batterij

Laptops hebben een batterijlevensduur van meer dan 10 uur en zelfs de gemiddelde laptop heeft een langere batterijlevensduur dan high-end Chromebooks. Hoewel de hoge grafische geori├źnteerde apps en zware software de batterij van elk apparaat kunnen leeglopen, hebben laptops op lange termijn de neiging om een betere batterijlevensduur te leveren dan Chromebooks.

Lees ook: 3 Voordelen van het gebruik van gepersonaliseerde servetten