3 gezondheidsvoordelen van socialisatie

In de hedendaagse tijdperk zitten we veels te veel op onze digitale apparaten. Het is tijd dat daar verandering in komt! Hier kan je vrienden ontmoeten om in het echte leven even samen op pad te gaan of gewoon voor als je een partner zoekt om een digital detox te doen.

In dit artikel lees je een aantal redenen waarom het goed is om van je mobiel af te komen en face-to-face met iemand te gaan socializen!

Verbeterde cognitieve functie

Eenzaamheid is een van de moeilijkste gevoelens die iemand kan ervaren. Isoleer jezelf niet. Socialiseren de bloeddruk verlagen en het stresshormoon cortisol verlagen. Deze positieve effecten zorgen voor een fysiologische omgeving die optimaal is voor de piekfunctie van de hersenen. Recentere studies hebben zelfs een verband gevonden tussen regelmatige socialisatie en een verminderd risico op Alzheimer. Dat is een zeer krachtige stimulans om dit weekend uit te gaan met je vrienden.

Verbeterde eigenwaarde

Eigenwaarde is het belangrijkste bijproduct van het socialiseren. Met een groep mensen waar je “bij hoort” voel je je bijzonder. Dit gevoel van belangrijkheid resulteert in een boost van eigenwaarde. Eigenwaarde geeft je niet alleen een “goed gevoel”, maar verbetert ook je algehele kwaliteit van leven. Mensen met gezond zelfvertrouwen zullen meer kans hebben op promotie op het werk en meer verdienen in de loop van hun leven.

Verminderde stress en angst

Voor de meeste mensen vermindert het socialiseren met een groep vrienden de stress en angst sterk. Wanneer je socialiseert, is je geest bezig met “echte gedachten”. Je bent niet alleen gelaten met je obsessieve gedachten, ronddraaien in cirkels, geobsedeerd door het verleden, of je zorgen maken over de toekomst. Je leeft in het moment. In wezen, door middel van face-to-face contact, ben je het oogsten van de voordelen van mindfulness.

Lees ook: Boek een vakantiepark tripje voor de kerstvakantie!