3 Geweldige voordelen van een scheiding

De neergang wordt toegeschreven aan Millennials die willen wachten tot ze financieel solvabel en een beetje ouder (en misschien wel wijzer) zijn voordat ze de duikvlucht nemen die Baby Boomers niet zo veel heeft overwogen. Maar ondanks de veelbelovende statistieken van vandaag, is echtscheiding nog steeds een ding. En als je huwelijk op de klippen loopt, zou je er goed aan doen om de voors en tegens van het aanvragen van een echtscheiding te overwegen voordat je zo’n levensveranderende beslissing neemt.

Wanneer we grote moeilijkheden ondervinden in onze huwelijken, kunnen we meteen op het idee komen om te gaan scheiden. Toch zouden we er baat bij hebben om de voors en tegens af te wegen voordat we zo’n drastische beslissing nemen. Dat gezegd hebbende, terwijl sommige worstelende huwelijken kunnen worden gerepareerd door middel van therapie, betere oplossing van conflicten, betere seks, en andere – moeders zijn gewoon niet te redden, het verlaten van de scheiding als de enige optie.

Hoewel een echtscheiding geen remedie is voor alle tekortkomingen van een huwelijk, heeft het wel zijn voordelen. Hoewel een echtscheiding niet voor elk van de tekortkomingen van een huwelijk een remedie is, heeft het wel zijn voordelen. Hier zijn drie positieve uitkomsten van een echtscheiding om te overwegen.

Een einde maken aan misbruik

Als jouw partner misbruik maakt, emotioneel of fysiek, kun je je wenden tot de familierechtbank, die jouw gemakkelijkste weg is. Ben je opzoek om te scheiden Utrecht? Doe hier dan meer informatie op. Niemand zou huiselijk geweld moeten verdragen. Na langdurig misbruik kun je je gebonden voelen aan jouw mishandelaar, wat natuurlijk is, maar niet oké. Je kunt je leven moeilijk voorstellen zonder de persoon van wie u ooit hield, maar probeer het grotere geheel te zien: Iemand die je slaat, tegen je schreeuwt, of je bedreigt, houdt niet van je.

Je leven zal ongetwijfeld beter zijn als je je eenmaal veilig en zeker voelt.

Genieten van je vrijheid

Als je getrouwd bent, ben je waarschijnlijk bekend met de begrippen compromis en opoffering. Misschien voelde je bijvoorbeeld de behoefte om jouw carrière in de wacht te zetten, zodat je meer aanwezig zou kunnen zijn in het leven van jouw kinderen. Aan de andere kant voelde je misschien de druk om jouw gezin financieel te ondersteunen, zodat je een hoogbetaalde baan met slopende uren accepteerde. Nu je geen deel meer uitmaakt van een stel, ben je vrij om de dingen te doen die je niet kon doen toen je getrouwd was.

Ga je gang, boek dat solo-weekendje weg. Je verdient het.

Nieuwe mensen leren kennen

Of je nu jong bent getrouwd en uiteindelijk uit de liefde bent gevallen of dat je een tijdje hebt gewacht om de knoop door te hakken en het gevoel hebt dat je je hebt gevestigd, er zijn oneindig veel redenen om een scheiding te krijgen. Een grote reden is het gevoel dat de liefde tussen jou en je echtgenoot er gewoon niet is. Een minnelijke echtscheiding is een vrij goede optie die je in staat stelt om een gezond, belonend leven op te bouwen met iemand die nieuw is.

Lees ook: De perfecte reisgids voor Gent, België