Header

IS: ondergrondschrijver, cybercolumnist, moordkuildemper. SCHRIJFT: romans, non-fictie, columns en gedichten. PROMOOT: vrijheid van meningsuiting, goede muziek, kunst en vrienden. JONGSTE WERK: Snoep (http://bit.ly/KXQClF). IN VOORBEREIDING: van alles. Niks goeds.

Archief


Columns RSS

Columns


28-08-2017

NIET BANG?

NIET BANG?

En dat we niet bang zijn hoor je ook steeds: we zijn/ik ben niet bang, no tenim/no tinc por in Catalaans (hebben/heb geen angst), en motto van/hashtag bij de demonstratie tegen terrorisme (Barcelona, zaterdag) waar 500.000 mensen in meeliepen.

Niet bang/geen angst, hooguit wanneer iemand plotseling begint te roepen of te rennen, als ergens een koffer/rugzak/tas/pakketje ligt/verdacht gevonden wordt, als er knallen klinken of een voertuig trekt hard op; soms misschien als iemand een grapje maakt/iets onhandigs zegt op Twitter of op plaatsen waar veel mensen bij elkaar zijn, stations/luchthaven/feesten/zalen/straat. Betonblokken op de weg/soldaten met machinegeweer, overal camera’s/gevolgd worden en alles goedvinden, niet bang/niks te verbergen.

Mooi als mensen samenkomen, tegenwoordig wel gevaarlijk en een demonstratie zal de vijand raken noch doen wankelen, het is oorlog/zijn soldaten – anders zou je zeggen: we geven de genadeklap en gooien er petities of een boycot bovenop, korte metten/wortel tak. Verslaggever zegt: ‘Er heerst een familiesfeertje. Gewoon hier zijn en bewijzen dat ze niet bang zijn’, wel drie helikopters in de lucht.

Laat een dag of wat je baard staan, pak dan in het vliegtuig een Koran en lees de medepassagiers een stukje voor of geef ze allemaal plechtig de zegen, ga in het gangpad staan en roep iets met geheven handen in Arabisch, al is het maar de kameel is moe of ik moet kakken, niet bang/tinc por yeah right.Mark Verver

Boeken


Geschreven

Snoep Ik heb nergens spijt van Een dag niet gelachen is ook wel eens leuk Alle vrouwen van de wereld

Gelezen

  • Coming soon... (2016)
    ...of iets later

Ontwerp en vormgeving
Riesenkind, Den Bosch
www.riesenkind.com

Technische realisatie
Polder Knowledge, Rotterdam/Den Bosch
https://www.polderknowledge.nl

Fotografie
Portretfoto © Hadewych Veys, Soest
www.hadewychveys.nl