Header

IS: ondergrondschrijver, cybercolumnist, moordkuildemper. SCHRIJFT: romans, non-fictie, columns en gedichten. PROMOOT: vrijheid van meningsuiting, goede muziek, kunst en vrienden. JONGSTE WERK: Snoep (http://bit.ly/KXQClF). IN VOORBEREIDING: van alles. Niks goeds.

Archief


Columns RSS

Columns


16-07-2017

VROUWENVOETBAL

VROUWENVOETBAL

Ik keek naar Nederland-Noorwegen met het voornemen er niets naast te doen. Alleen kijken, onbevangen, om te zien wat vrouwenvoetbal op het hoogste niveau (EK) tegenwoordig voorstelt.

Mannenvoetbal is de norm, en daarmee vergeleken (je vergelijkt, of je wil of niet) was het traag en zag het er wat onbeholpen uit. Zoals een vrouw tegen een voetbal trapt en naast kan schieten: wie gevoelens voor haar koestert vindt het schattig, de rest schudt al gauw het hoofd. Man man man.

Ik begon te kijken naar de meisjes zelf, maar het is vaak moeilijk om een meisje leuk te vinden als je haar ziet rennen of de kansen ziet verprutsen. Vrouwen mogen er natuurlijk anders over denken, hun lichaam zegt dat het voor sporten niet gemaakt is. Ik vind het jammer dat Anouk Hoogendijk niet meer meespeelt, al is ze nu veel op tv en doet ze mee met Expeditie Robinson. Anouk Hoogendijk is gemaakt voor alles.

Nederland won (1-0), na wat een goede wedstrijd werd genoemd dus dat belooft wat. De kopbal die erin ging (eindelijk) leek een doelpunt bij de zaterdagochtendjunioren (beetje schrik van de bal nog) maar vooruit. Anouk Hoogendijk had dat anders aangepakt. Bal aannemen, doodleggen, iPhone uit de zak, foto op Instagram – en binnen.

Ik draaide een nieuwe, schreef dit af, ging terug naar mijn dingen.Mark Verver

Boeken


Geschreven

Snoep Ik heb nergens spijt van Een dag niet gelachen is ook wel eens leuk Alle vrouwen van de wereld

Gelezen

  • Coming soon... (2016)
    ...of iets later

Ontwerp en vormgeving
Riesenkind, Den Bosch
www.riesenkind.com

Technische realisatie
Polder Knowledge, Rotterdam/Den Bosch
https://www.polderknowledge.nl

Fotografie
Portretfoto © Hadewych Veys, Soest
www.hadewychveys.nl