Header

IS: ondergrondschrijver, cybercolumnist, moordkuildemper. SCHRIJFT: romans, non-fictie, columns en gedichten. PROMOOT: vrijheid van meningsuiting, goede muziek, kunst en vrienden. JONGSTE WERK: Snoep (http://bit.ly/KXQClF). IN VOORBEREIDING: van alles. Niks goeds.

Archief


Columns RSS

Columns


30-06-2017

KLEIN BESTAAN

KLEIN BESTAAN

Dino Soerel (een crimineel) moest naar de rechtbank (gisteren) om te horen wat de Edelachtbare van dienst over hem had besloten na tien jaar onderzoek in het Passageproces. Een spannende dag voor veel mensen, voor Dino zelf nog wel het meest. Hij zou ofwel vrijgesproken worden, ofwel levenslang de bak in gaan. Alles of niets, winnen of dood, klaar of klaar.

Hier was het helemaal geen spannende dag, verre van. Ik had een deadline maar die ging ik halen, ik zat rustig maar gestaag te werken in de stoel van haast altijd. Ik was heel tevreden dat ik thuis zat en niet voor een rechter stond, dat ik naar buiten kan wanneer ik wil en dat ik mij was en niet hem.

Het werd (ook voor drie anderen) levenslang, nog genadig vergeleken bij de vonnissen die Dino zelf velde maar vooruit, niet niks. Toen was de wedstrijd afgelopen en kwamen de nabesprekingen. Ik zag de advocaat van de veroordeelde en die had natuurlijk willen winnen, ik zag ook dat hij dit verlies wel weer te boven kwam en zijn cliënt al spoedig zou vergeten. Ik probeerde mij de eenzaamheid op dat moment van Dino voor te stellen (en die van Fred Ros en die andere drie); daar werd ik niet gelukkig van maar om te zeggen ik had medelijden nee, niet echt.

Vast en zeker waren er ook dagen dat die Dino blij was hem te zijn en niet bijvoorbeeld mij. Dagen dat hij ingenomen was met het spannende leven en zijn geld, met gevaarlijke vrienden en vol avontuur. Die dagen zijn nou mooi voorbij, niet echt om te lachen maar het doet wel deugd. Ga ik nu weer aan het werk, en terug naar mijn kleine bestaan, een leven waarvoor Dino nu een moord zou doen.Eerder en verwant, over (de vrijlating van) Willem Holleeder: Weinig goeds (2012)Mark Verver

Boeken


Geschreven

Snoep Ik heb nergens spijt van Een dag niet gelachen is ook wel eens leuk Alle vrouwen van de wereld

Gelezen

  • Coming soon... (2016)
    ...of iets later

Ontwerp en vormgeving
Riesenkind, Den Bosch
www.riesenkind.com

Technische realisatie
Polder Knowledge, Rotterdam/Den Bosch
https://www.polderknowledge.nl

Fotografie
Portretfoto © Hadewych Veys, Soest
www.hadewychveys.nl