Header

IS: ondergrondschrijver, cybercolumnist, moordkuildemper. SCHRIJFT: romans, non-fictie, columns en gedichten. PROMOOT: vrijheid van meningsuiting, goede muziek, kunst en vrienden. JONGSTE WERK: Snoep (http://bit.ly/KXQClF). IN VOORBEREIDING: van alles. Niks goeds.

Archief


Columns RSS

Columns


03-04-2017

HAND IN HAND

HAND IN HAND

Het is onnodig, maar toch. Bij wijze van disclaimer dan. Of vrijwaringsclausule, als dat duidelijker is. Vooropgesteld: je mag niet slaan (ook niet met een betonschaar), ongeacht hoezeer iemand je ook tegenstaat. Of het nou een homo is of wat dan ook. Of iemand nou raar loopt, of niet kan lopen, of met een ander hand in hand loopt.

Toch even iets over dat laatste. Als een volwassene en een klein kind het doen, valt er wel iets voor te zeggen. Kleine kinderen zijn vaak bang en vallen heel de tijd. Maar als je groot bent, kun je zelfstandig lopen. Dus waarom twee volwassenen?

Uit liefde (of iets van die strekking) zal als antwoord populair zijn. Toch zijn andere uitingen van liefde (of wat ervoor doorgaat) voorbehouden aan het privédomein, moreel zowel als juridisch. Kakken doe je ook niet in het openbaar, en veel dingen zijn op straat verboden. Ik zal niet pleiten voor geremdheid of een nieuw verbod, maar wat minder onbeschaamdheid zou misschien zo’n gek idee niet zijn.

Ik persoonlijk vind het niks, dat openbare hand in hand geloop. Het geeft informatie over partnerkeus en seksuele voorkeur, privékwesties waarover ik helemaal geen informatie wil. Ik hoef niet te weten met wie of wat je het doet en hoe je het doet. Liever niet zelfs, en anders informeer ik zelf wel.

Zijn die handen van twee vrouwen of twee mannen, wordt het nog een statement ook. Kijk ons eens even, en zie hoe wij ons niks aantrekken van jou. Je wordt gebruikt om hun een vrij gevoel te geven en blijft zelf achter met een vies.

Desalniettemin, en dat allemaal gezegd hebbende: wie hand in hand wil lopen moet dat ongehinderd kunnen (tenzij als actie, dan is het echt belachelijk) en (vrij naar deze) blijf met je rotpoten van onze rothomo’s af!Mark Verver

Boeken


Geschreven

Snoep Ik heb nergens spijt van Een dag niet gelachen is ook wel eens leuk Alle vrouwen van de wereld

Gelezen

  • Coming soon... (2016)
    ...of iets later

Ontwerp en vormgeving
Riesenkind, Den Bosch
www.riesenkind.com

Technische realisatie
Polder Knowledge, Rotterdam/Den Bosch
https://www.polderknowledge.nl

Fotografie
Portretfoto © Hadewych Veys, Soest
www.hadewychveys.nl