Header

IS: ondergrondschrijver, cybercolumnist, moordkuildemper. SCHRIJFT: romans, non-fictie, columns en gedichten. PROMOOT: vrijheid van meningsuiting, goede muziek, kunst en vrienden. JONGSTE WERK: Snoep (http://bit.ly/KXQClF). IN VOORBEREIDING: van alles. Niks goeds.

Archief


Berichten RSS

Berichten


20-06-2017

ROBERT MAPPLETHORPE IN KUNSTHAL ROTTERDAM

ROBERT MAPPLETHORPE IN KUNSTHAL ROTTERDAM

In Rotterdam (place to be, vijfde op de lijst der lijsten) ging ik naar de Kunsthal (van de gestolen schilderijen) om foto’s te zien van Robert Mapplethorpe (wiki, bio, plaatjes, docu kort of lang en de foundation). Een beetje vreesde ik (onder meer door een nudistenactie) dat het overzicht wat zwaar zou leunen op het bloot of de shock value, maar dat viel gelukkig mee. Mooi werk, clean en eenvoudig, goed gepresenteerd ook. Het NSFW-materiaal hangt bij elkaar achter een wandje in een soort van steeg. Goed idee.

Jammer genoeg voor wie het gemist heeft is de expositie Hyperrealisme inmiddels ten einde – maar vervangen door All you can Art en daar kun je zelf dingen maken, wat iets van doen zal hebben met kinderen en zomervakantie. Het retrospectief Robert Mapplethorpe is te zien t/m 27 augustus (vrijwel dagelijks; 24 juni kan het ook nog naakt) en wordt aanbevolen, onder meer door Trouw en NRC, waar ik me bij aan- en mee afsluit.Mark Verver

Boeken


Geschreven

Snoep Ik heb nergens spijt van Een dag niet gelachen is ook wel eens leuk Alle vrouwen van de wereld

Gelezen

  • Coming soon... (2016)
    ...of iets later

Ontwerp en vormgeving
Riesenkind, Den Bosch
www.riesenkind.com

Technische realisatie
Polder Knowledge, Rotterdam/Den Bosch
https://www.polderknowledge.nl

Fotografie
Portretfoto © Hadewych Veys, Soest
www.hadewychveys.nl